Forum Hacked By United Bosnian Hackers Pomozi drugima...Pomoci ces se


OdgovoriAutor Tema: Pomozi drugima...Pomoci ces se pregledana 1249 puta

korisnik je offline! komsinicaSarajevo

Postova: 69


Dana: 12.06.13 u 12:59:06

Svi dobro znaju da pomaganje drugima budi nešto u nama... Nekakav osjećaj da smo napravili nešto korisno i zbog toga se kasnije osjećamo dobro.
Nekim ljudima je to motivacija da žive, zapravo to im je životni smisao, i oni su zadovoljni sa takvim ispunjenim životom... Zadovoljni su sami sa sobom.

Nadalje razmišljam malo dublje i primjećujem da sve osobe svoje unutrašnje nemire i probleme uvijek prebacuju na druge ljude... vide ih kao neprijatelje, kao krivce za njihov loš život..
I tako uviđam tu nevjerojatno veliku povezanost sa ljudima koja koliko god pozitivna bila u jednu ruku, u drugu ruku može uništiti čovjeka kao pojedinca...
Svi dobro znamo ukoliko ne slijediš svoje snove, svoje želje, svoje motivacije, svoj unutrašnji glas najčešće završiš izgubljen i upropašten... zašto? zato jer si npr. slijedio druge ljude, jer si želio biti kao "on", jer si stavio druge ljude ispred sebe tj. nisi život posvetio sebi nego drugima...
I sad povezujem te stvari i pitam se gdje je granica pomaganja? kako znati da si učinio dovoljno a da istovremeno nisi stavio sebe na prvom mjestu? Također zar nije istina da u dubini duše svatko sebe stavlja ispred drugih?
Kada bi morao žrtvovati sebe da spasiš drugi život, dali bi to učinio?
Kako zapravo slijediti sebe i svoje snove kada nam zapravo svi zakoni prirode govore da trebaš biti predator ili ćeš biti žrtva?! Kako mirno spavati i imati čistu savjest ako si uništio drugoga zbog toga što si sebe stavio na prvo mjesto?!


1

korisnik je offline! mr_ArtukaTesanj

Postova: 6


Re: Pomozi drugima...Pomoci ces se
Datum: 16.08.13 u 23:10:31
zttztrr fdsff dffgdStranice:
1
Dizajn by NetSajt.Com